Hemen Arayın

Hırsızlık kurbanı olmamak için bunlara dikkat edin

Yıllara dayanan alışkanlıklarla ve kulaktan dolma bilgilerle alınan önlemlerin hırsızlık olaylarını engellemede yetersiz kaldığını belirten Pronet Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Aydın Bolkar, hırsızlıkla ilgili doğru bilinen yanlışlar konusunda uyarılarda bulundu. Bolkar, çelik kapı, demir parmaklık gibi önlemlerin hırsızları durdurmaya yetmediğini belirtti.

Hırsızlık kurbanı olmamak için bunlara dikkat edin İstatistiklere göre ülkemizde saatte 10 ev ve 5 iş yerinin, günde ise 230’dan fazla ev ve 100’den fazla iş yerinin hırsızlığa maruz kaldığını söyleyen Pronet Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Aydın Bolkar, yetersiz önlemlerin hırsızlara adeta davetiye çıkardığını söyledi. Önlemlerin genellikle yıllara dayanan alışkanlıklarla ve kulaktan dolma bilgilerle alındığını belirten Bolkar, yanlış uygulamalara karşı uyarılarda bulundu.

Panjur, demir parmaklık, çelik kapı gibi önlemlerin hırsızları durdurmaya yetmeyeceğine dikkat çeken Bolkar, bu tür mekanik tedbirlerin kötü niyetli kişileri ancak yavaşlatmayı sağlayabileceğini söyleyerek yanlış bilinen doğrularla ilgili şu bilgileri verdi:

Yanlış: “Konut sigortam var.”
Doğru: Hırsızlık sigortası ya da bu teminatı kapsayan konut sigortası ancak hırsızlık sonrası zararları karşılar; hırsızlığı engellemez. Üstelik canınızı korumaya da almaz. Sigorta ve alarm birbirinin alternatifi değil, tamamlayıcısıdır.

Yanlış: “Demir parmaklık, panjur, kırılmaz cam, çelik kapı beni hırsızlardan korur.” 
Doğru: Bu tür mekanik önlemler hırsızları ancak yavaşlatır ancak durdurmaz. Mekanik önlemlerin faydalı olabilmesi için alarm sistemi ile desteklenmesi gerekir.

Yanlış: “Sitenin girişinde güvenlik görevlisi var; eve hırsız girmesi imkansız.” 
Doğru: Güvenlik görevlisi caydırıcı bir unsur olsa da çok sayıda kişinin yaşadığı sitelerde içeri giren herkesi tanımak ve kötü niyetli kişileri ayırt etmek her zaman mümkün değildir.

Yanlış: “Evin kapısı ve kilitleri çok sağlam.” 
Doğru: Tüm kapılar ve kilitler açılmak üzere tasarlanmıştır. Kapıda kalındığında bir çilingir kapıyı kolayca açabiliyorsa, hırsızların da kapıyı açma ihtimali her zaman vardır.

Yanlış: “Elektronik güvenlik sistemleri çok pahalı.” 
Doğru: Günden güne yaygınlaşan elektronik güvenlik sistemlerine çok uygun fiyatlarla abone olunabiliyor.

Yanlış: “Yüksek bir katta oturuyorum, buraya hırsız çıkamaz.” 
Doğru: Türkiye’de yaşanan hırsızlık olaylarının yüzde 80’i kapıdan izinsiz giriş şeklinde gerçekleşiyor. Hırsızlar, tırmanamayacakları yükseklikteki mekanlara kapıyı ya da kilidi kırarak giriyor.

Yanlış: “Evde her zaman birisi oluyor, ev hiç boş kalmıyor.” 
Doğru: Türkiye’deki hırsızlık girişimlerinin önemli bir kısmı hane halkı evdeyken gerçekleşiyor.

Yanlış: “Evde değerli eşya bulundurmuyoruz.” 
Doğru: Hırsızlar bir evde değerli eşya olup olmayacağını bilemeyecekleri için, bulmak amacıyla tüm evi altüst edebilirler. Araştırmalara göre, hırsızlık kurbanı olanlar önemli travmalar yaşıyor ve yüzde 80’lik bir kesimi evden taşınmayı tercih ediyor.

Yanlış: “Evde kasamız var.” 
Doğru: Hırsızlar farklı yöntemlerle kasaları açabildikleri gibi, onlarca kilo ağırlıktaki kasaları da taşıyabilirler.

Ücretsiz Teklif Al

Ücretsiz Teklif Al

Evinize, işyerinize ve günlük yaşamınıza uygun güvenlik sisteminizi belirlememiz için lütfen formu doldurun, sizi en kısa sürede arayalım.

Tüm bilgileriniz Pronet tarafından gizli tutulacaktır.
captcha

HEMEN TEKLİF ALIN HEMEN ARAYIN 444 1 911 HEMEN ARAYIN 444 1 911